RSS

сряда, 31 август 2016 г.

Бързи пълнени чушки с гъби, пилешко и кашкавал

Необходими продукти:






  • 5-6 броя месести чушки 
  • 1 глава лук 
  • 1 морков 
  • 150-200 г печурки
  • 1 скилидка чесън
  • 300 г сварено пилешко месо 
  • 100-150 мл сметана за готвене
  • 150 г настърган кашкавал 
  • 1-2 топени сиренца (триъгълни)
  • 2-3 стръка пресен копър и магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • масло за запръжка 



Начин на приготвяне:

Чушките се почистват и се нарязват на две. Измиват се и се подсушават. Подреждат се в леко подмазнена тава. Лукът и морковът се настъргват на едро ренде и се запържват в масло. Към тях се прибавят нарязаните на филийки или на по-ситно гъби и скилидка чесън. Разбърква се. Прибавят се пилешкото месо и топените сиренца. Подправя се на вкус със сол и черен пипер. Добавя се сметаната. Оставя се да къкри на слаб огън за 10-15 минути, като се разбърква периодично. След като сместа поизстине, с нея се пълнят изчистените чушки. Налива се малко вода в тавата. Запичат се в загрята предварително фурна за около 30 минути. Преди да изключим фурната, поръсваме чушките с настъргания кашкавал и връщаме обратно във фурната за 5 минути. При сервиране поръсваме със скълцаните пресни подправки. Сервираме чушките топли! Добър апетит! 



1 коментара:

Zorica Pavlovic каза...

This looks to me so good...and I will try to make it.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...