RSS

петък, 5 януари 2018 г.

Шкембе чорба със запръжка от моркови


Необходими продукти:




  • 1 литър и половина прясно мляко
  • 500 милилитра вода
  • сол според вкуса
  • 300 грама сварено, почистено шкембе
  • 1 настърган морков
  • 30 грама краве масло за запръжка
  • 1 супена лъжица царевично брашно
  • 1 глава чесън и оцет на вкус за подправяне
  • стрити люти чушки по желание


Начин на приготвяне:


В тенджера смесете млякото и водата, подправете със сол и добавете нарязаното ситно шкембе. Оставете течността да заври, а през това време сгорещете маслото и запържете настърганите моркови. Отцедете оцветената мазнина, премахнете зеленчука и сгорещете отново. Запържете брашното докато се разтвори. Към тази смес прибавете 1-2 черпака от чорбата и разбъркайте до еднородност. Налейте бульона към чорбата, разбъркайте и оставете да къкри на тих огън за още 10 минути. През това време обелете чесъна, пресовайте скилидките и ги смесете с оцет. Поднесете шкембе чорбата гореща, гарнирайте я с чесновата смес и чили по желание. Добър апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...